In deze tijd van het jaar is de Noorse Skrei volop in het seizoen. Hij staat dan ook elke winter bij ons op de kaart, maar je hoeft echt geen chef kok te zijn om zelf deze heerlijke winter kabeljauw klaar te maken. Met Hollandse ingrediënten voor 4 personen.

Snij 300 gram geschilde aardappelen en 300 gram pastinaak in blokjes en kook deze in bouillon met ook wat room ongeveer 8 minuten.
Verdeel 500 gram Skrei met viskruiden in de ovenschaal en bedek deze met panko, verse tijm en veel olijfolie. Het liefst die van OlieB uit Muiden natuurlijk! Doe deze schaal 12 minuten op 200 graden in de voorverwarmde oven.
Ondertussen fruit je een gesnipperd sjalotje met knoflook aan en bak je 300 gram paddenstoelen met ook tijm, peper en zout mee.
Dan nog even in een ruime steelpan 50 gram roomboter smelten , half gesnipperd sjalotje erin en aanfruiten.
Een flinke scheut room toevoegen, de gare aardappelen en pastinaak erop en met een beetje peper en zout op smaak brengen.
Je mooiste borden pakken, Hollandse aardappel-pastinaak bedje maken, de champignons erover en dan de Skrei on top. Het eten is klaar!
Mmh, nu nog een glas erbij. Ik zou voor een witte Bourgogne gaan!
Eet smakelijk!